Podgorička banka izašla iz gubitaka

Bez autora
May 23 2010

Podgorička banka ostvarila je u prvom tromjesečju 464 hiljade EUR profita, što je prvi pozitivni rezultat te finansijske ustanove nakon četiri uzastopna kvartala u kojim su bilježeni gubici. U istom prošlogodišnjem periodu zabilježen je gubitak vrijedan 2,17 miliona EUR, dok je Podgorička banka prošlu godinu zaključila s minusom od 1,9 miliona EUR. Banka je po osnovu kamata u prva tri mjeseca prihodovala 1,8 miliona EUR, a od naknada i provizija 1,1 milion. Ostali poslovni prihodi iznosili su 564 hiljade EUR, rashodi 2,6 miliona, a oni koji se odnose na indirektne otpise plasmana i rezervisanja 408 hiljada EUR. Aktiva Podgoričke banke na kraju prvog kvartala vrijedjela je 213 miliona EUR, od čega se 80 odsto, odnosno 171,2 miliona EUR, odnosilo na kredite i avanse klijentima. Podgorička banka imala je na kraju marta kod Centralne banke aktivu vrijednu 26,7 miliona EUR.

Podgorička banka izašla iz gubitakaPodgorička banka ostvarila je u prvom tromjesečju 464 hiljade EUR profita, što je prvi pozitivni rezultat te finansijske ustanove nakon četiri uzastopna kvartala u kojim su bilježeni gubici.

U istom prošlogodišnjem periodu zabilježen je gubitak vrijedan 2,17 miliona EUR, dok je Podgorička banka prošlu godinu zaključila s minusom od 1,9 miliona EUR.

Banka je po osnovu kamata u prva tri mjeseca prihodovala 1,8 miliona EUR, a od naknada i provizija 1,1 milion, navodi se u izvještaju o poslovanju u koji je agencija Mina-business imala uvid. Ostali poslovni prihodi iznosili su 564 hiljade EUR, rashodi 2,6 miliona, a oni koji se odnose na indirektne otpise plasmana i rezervisanja 408 hiljada EUR.

Aktiva Podgoričke banke na kraju prvog kvartala vrijedjela je 213 miliona EUR, od čega se 80 odsto, odnosno 171,2 miliona EUR, odnosilo na kredite i avanse klijentima. Podgorička banka imala je na kraju marta kod Centralne banke aktivu vrijednu 26,7 miliona EUR.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik